Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka rodzinna

Szarlotka rodzinna

Autor:

Przepisów i artykułów: 188 Ocena: 948

Dodano:

Odsłon: 180

Szarlotka jest jednym z tych ciast, które muszą być w moim domu na każde święta. Na kruchym spodzie, z kwaśnymi jabłkami, cynamonem, i chrupiącą kruszonką. Są to smaki znane wielu osobom. Dziś prezentuje przepis, który spodoba się zarówno starszym, jak i dzieciom.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składniki na spód łączymy ze sobą9 3/4 ciasta na wyłożenie dna, 1/4 na kruszonkę) i wkładamy do zamrażarki na 30 minut. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, a następnie na kwadraty. Dusimy. Dodajemy do jabłek cukier i cynamon. Ciasto na spód wyjmujemy z zamrażarki i wałkujemy. Wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Podpiekamy ok. 10 – 15 minut w 170 stopniach. Na ciasto wykładamy jabłka i posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 60 minut(do przyrumienienia kruszonki).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń