Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1051
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 100
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1051
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 100
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść, włożyć do lodówki na godzinę.Masa serowa: jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać połową cukru,poddusić 15 min., a następnie ostudzić.Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem,połączyć z trzykrotnie zmielonym serem,utrzeć,białka ubić i sera,dodać do sera, wymieszać,jabłka połączyć z serem,dodać sparzone rodzynki i mąkę ziemniaczaną. W wyłożonej pergaminem tortownicy ułożyć ciasto kruche i i masę, piec w temp.200 stopni przez około 50 min.