Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka wykwintna

Szarlotka wykwintna

Autor:

Przepisów i artykułów: 2131 Ocena: 11982

Dodano:

Odsłon: 12273

Pyszna szarlotka z dodatkiem powidła śliwkowego.

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Margarynę posiekać z cukrem wanilinowym i mąką, dodajemy serek, proszek i śmietanę. Wszystko razem ugniatamy, otrzymując jednolitą konsystencję. Wstawić gotowe ciasto do lodówki na noc. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną częścią oblepić formę, następnie posmarować wyłożone ciasto powidłem. Kolejno- układamy połówki jabłek (pod każdym jabłkiem posypać cynamon). Drugą część ciasta rozwałkować i przykryć jabłka. Zlepić brzegi dokładnie. Piec 45 minut w temp. 180 stopni. Ostudzone posypać cukrem pudrem i cynamonem.
    SMACZNEGO !!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń