Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 92

Dodano:

Odsłon: 18346

Bardzo smaczne ;)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki oprócz jabłek, budyniu i mleka mieszamy. Oddzielamy ciasto na pół. Jedną część chowamy do zamrażalnika, a drugą wkładamy na blaszkę. Jabłka obieramy i trzemy na tarce. Dajemy na ciasto. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją. Wlewamy gorący na jabłka. Drugą część ciasta trzemy na budyń i pieczemy do godziny czasu.

  2. PS. Te pół litry mleka jest na budyń. Z większą ilością mleka byłby za rzadki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

awepa 07 lutego 2012 Wygląda przepysznie:-) do ulubionych :-) A śmietana to kwaśna?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

izabelaxD 25 lipca 2010 Na blaszkę 36x28
Dziękuję za miłe komentarze :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 24 lipca 2010 Pyszna szarlotka, koniecznie muszę ją wziąć na warsztat! To moje smaki.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beatapakula2 24 lipca 2010 Wczoraj robilam te ciasto,i wyszlo bardzo dobre!! Oby wiecej takich przepisow!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń