Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 27

Dodano:

Odsłon: 1998

Bardzo łatwe ciasto i pyszne .Przepis znalazłam w internecie.Polecam.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę ,proszek do pieczenia, margarynę ,cukier i jajka zagnieść.Zostawić na 15 minut , ciasto podzielić na dwie części.

  2. Jedną część ciasta rozwałkować i rozłożyć na wysmarowanej blasze, na niej ułożyć obrane i pokrojone w ósemki jabłka.

  3. Na mleku ugotować budyń i gorący wylać na jabłka. Rozwałkować drugą część ciasta i przykryć budyń.

  4. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.

  5. Jabłka można posypać cynamonem .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ola100 19 lutego 2011 uieklam to ciasto jest pyszne tylko dodalam lyzke smietany bo bylo za suche nie chcialo sie polaczyc ale jest ok!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń