Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 163

Dodano:

Odsłon: 16219

Pyszne!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach. Białka oddzielić od żółtek, ubić białka.

  2. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, powoli wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodać pianę z białek.

  3. Ugotować budynie. 3/4 ciasta dać na formę, na to jabłka, gorący budyń. Jak budyń przestygnie dać na niego resztę ciasta, rozsmarować.

  4. Piec w temp. 180stopni około godziny.

  5. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń