Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7781
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7781
Składniki
make z mzsłem posiekać nożem
żółtka,cukier cukier waniliowy roztrzepać ze śmietaną
do mąki dodać resztę składników i wyrobić ciasto,wstawić do lodówki(ja nie zawsze wkładam i też jest dobre)
jabłka obrać zetrzeć na tarce,wiśnie odsączyć z syropu
połowęciastawyłożyć w brytfance,poukładać jabłka na jabłka rozłożyć wiśnie posypać cukrem i cynamonem
przykryć drugim kawałkiem ciastai iponakłuwać widelcem
piec w temp 200-220 przez 30-40 min