Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka z polewą śmietanową

Przepis dnia 2017-10-11
Szarlotka z polewą śmietanową

Autor: Pobitegarybarbary

Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 1448

Dodano: 06.10.2017

Odsłon: 11843

Przepyszna. Śmietanowa polewa i kwaskowa masa jabłkowa to połączenie idealne!

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki ciasta zagnieć, owiń w folię i włóż na godzinę do lodówki. 2/3 ciasta wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (25x36). Jabłka obierz, pokrój w cienkie plasterki. Przesmaż na maśle razem z żurawiną. Zasyp cukrem. Gdy jabłka zmiękną odstaw, żeby wystygły. Dodaj kisiel i cynamon. Wymieszaj. Masę wyłóż na ciasto. Przykryj kawałkami reszty ciasta (odrywaj i spłaszczaj małe kawałki). Śmietanę wymieszaj z cukrem. Posmaruj wierzch ciasta. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń