Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka z różaną konfiturą"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 767
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 767
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej, dodaj resztę składników, zagnieć. Ciasto podziel na pół. Jedną część włóż do zamrażalnika, drugą wyłóż na blaszkę (24 na 36 cm), posyp kaszą manną. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce. Wyłóż na ciasto, posmaruj konfiturą.
Piana: białka ubij, dodając cukier, a na końcu wsypując budyń. Pianę rozsmaruj na owocach. Na wierzch zetrzyj schłodzone ciasto. Piecz 50 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie