Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
miła, zdrowa i pyszna odmiana dla owsianki, którą jadam bardzo często na śniadanie. Polecam :-)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 154
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9268
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 154
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9268
Składniki
Kasze opłukać na sitku, wsypać do osolonej wody i gotować na małym ogniu do wchłonięcia wody, ok. 15 - 20 min. Dodać cukier i wymieszać. W tym czasie jabłko obrać, pokroić w kostkę i lekko poddusić w garnku w malutkiej ilości wody, dodać cukier waniliowy i cynamon, wymieszać. Do ugotowanej kaszy dodać zimne mleko, wymieszać, wyłozyć na miseczkę, na wierzch położyć uprażone jabłko. Smacznego :-)