Do góry

Śniadania Przepis na:

Szarlotkowe naleśniki

Szarlotkowe naleśniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 47

Dodano:

Odsłon: 11242

Smak szarlotki w innym wydaniu.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W misce wymieszać mikserem mąkę, wodę,mleko, jajka i szczyptę soli. Margarynę rozpuścić i przestudzić. Wymieszać z ciastem naleśnikowym. Usmażyć naleśniki. ( z podanej porcji wyjdzie około 7-9 naleśników)

  2. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. W garnku rozpuścić wodę z cukrem, dodać pokrojone jabłka, rodzynki, cynamon i razem wszystko poddusić. Mąkę ziemniaczaną wymieszać w 1/4 szkl.zimnej wody i wlać do masy jabłkowej, mieszając aż masa zgęstnieje.

  3. Ciepłą masę nakładać na naleśniki, zawinąć w trójkąt lub rulonik. Na każdym naleśniku położyć kleks z bitej śmietany ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 01 lutego 2012 Dodaję do ulubionych ,bo bardzo ciekawy i inspirujący jest ten przepis.Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gumonia 05 września 2011 Faktycznie, zapomniałam o jajkach ;) potrzebne będą 2.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

klara09 05 września 2011 Wszystko to apetyczne, tylko ile jajek bo nie ma ich w spisie.:(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

klara09 05 września 2011 Wszystko to apetyczne, ale ile jajek bo w spisie ich niema. szakkl

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Carrolyn 02 września 2011 kocham naleśniki a pomysł jest rewelacyjny - zupełnie nowe wydanie :). Jestem rozanielona i na pewno wypróbuje :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń