Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyczki kokosowe"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Filet z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Potem pokrój na małe kawałki. Mięso włóż do miseczki. Oprósz je solą czosnkową oraz przyprawą do kurczaka. Przykryj i wstaw do lodówki na godzinę.
Jajka wbij na talerz. Wsyp obie mąki, roztrzep widelcem. Kawałeczki mięsa kolejno zanurzaj w jajkach z mąką. Następnie obtocz w wiórkach kokosowych. Od razu włóż na mocno rozgrzany głęboki olej. Smaż na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Ponabijaj na wykałaczki.
Przygotuj surówkę: obie kapusty oczyść, poszatkuj. Marchewkę obierz, zetrzyj. Cebulę obierz i posiekaj. Majonez utrzyj z jogurtem, miodem i octem. Sos przypraw solą i pieprzem. Warzywa wymieszaj. Oprósz solą. Polej sosem. Podawaj z kąskami.Źródło: Naj