Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyczki z drobiu"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Pierś kurczaka umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie zmiel w maszynce do mięsa. Możesz też użyć gotowego mięsa mielonego z kurczaka albo z indyka.
Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Dodaj do zmielonego mięsa drobiowego. Cebulę pozbaw łupinek, poszatkuj, również wsyp do mięsa.
Do podanych składników wbij całe jajko. Wymieszaj z masą mięsną.Natkę opłucz starannie, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Oderwij listki z gałązek i drobniutko posiekaj (kilka odłóż do dekoracji). W ten sam sposób przyszykuj listki mięty. Zioła dodaj do mięsa.
Masę dopraw do smaku mielonym cynamonem, solą oraz pieprzem. Starannie wyrób. Formuj owalne szaszłyki i nakładaj je na korę cynamonu lub nadziewaj na patyczki do szaszłyków.
Szaszłyki smaż na rumiano na odrobinie oleju. Pomidorki opłucz, pokrój na połówki. Skrop olejem i sokiem z cytryny, posól. Podawaj do mięsa, dekoruj natką.Źródło: Świat kobiety