Dania główne Przepis na:
Szaszłyk z kurczaka z ananasem i papryką

Składniki
- pierś z kurczaka, 400
- ananas świezy lub z puszki, 200 g
- papryka, 2 czerwone
- musztarda, 2 łyżki
- olej z pestek winogron, 60 ml
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Mięso pokrój w kostkę o boku ok. 1,5 cm, oprósz solą i pieprzem, dodaj oregano, musztardę i odstaw na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce. Ananasa i paprykę pokrój w kostkę wielkości kostki z mięsa kurczaka. Mięso na przemian z ananasem i papryką nabij na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki posmaruj olejem z pestek winogron i piecz około 15-20 minut na dobrze rozgrzanym grillu. Szaszłyki podawaj z ziemniakami pieczonymi i salsą pomidorową.
Komentarze do przepisu (0)