Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyk z polędwicy"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34621
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34621
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w grubsze plastry. Umyj jabłko, usuń gniazdo nasienne i pokrój w większe kawałki. Morele opłucz i odsącz.
Nadziej na patyczki na przemian kawałki mięsa, jabłka i moreli. Wlej do miski połowę oleju, dodaj drobno pokrojony tymianek, suszony majeranek i dobrze wymieszaj.
Przygotowane szaszłyki posmaruj marynatą i odstaw na 15 minut, aby przeszły smakiem przypraw. Na patelni rozgrzej pozostały olej. Szaszłyki posól i popieprz, następnie smaż z każdej strony.
Do patelni po szaszłykach dodaj kwaśną śmietanę, miód, wino jabłkowe, sól i pieprz. Chwilę podgrzewaj.
Na talerzach ułóż umytą, porwaną sałatę, dodaj szaszłyki i całość polej sosem.
Czas przygotowania: 30 minut 580 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień