Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 76
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 76
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Cebulę obierz, drobno posiekaj i wrzuć do miski. Dodaj mięso, jajko, dopraw solą, pieprzem, papryką i wymieszaj (w razie potrzeby zagęść bułką tartą).
Mozzarellę pokrój na kawałki i każdy z nich otul mięsem, tak aby powstały zgrabne kulki. Cukinie umyj i obie pokrój wzdłuż na cienkie paski. Owiń nimi mięsne kulki. Następnie powbijaj po trzy kulki na szpadki szaszłykowe, skrop olejem i obsmaż na patelni z każdej strony.
Podsmażone szaszłyki włóż następnie do naczynia żaroodpornego i piecz w gorącym piekarniku w temperaturze 200°C przez około 10 minut. Gotowe szaszłyki posyp uprażonym sezamem i od razu podawaj z pieczywem i np. sałatką.Źródło: Świat kobiety