Do góry

Przekąski Przepis na:

Szaszłyki

Szaszłyki

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 222

Dodano:

Odsłon: 384

Idealne na grilla :)

Składniki

  • filet z kurczaka
  • pieczarki
  • papryka czerwona
  • cebula czerwona
  • boczek surowy w plastrach
  • curry, papryka ostra, sól, pieprz, papryka słodka
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Fileta kroimy w średnią kostkę (tak, żeby później wygodnie było nabijać na patyczek) i przyprawiamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Warzywa również kroimy w sporą kostkę. Na patyczek nabijamy brzeg plastra boczku, następnie w dowolnej kolejności pozostałe składniki, okrywamy je boczkiem, który ponownie przekłuwamy przez wykałaczkę i znów pozostałe składniki, na górze ponownie boczek.

    Pieczemy w 180°C przez około 30 min. Szaszłyki układamy na kratce, a pod spód wsuwamy blaszkę, tak żeby tłuszcz na nią kapał.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń