Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki

Przepis dnia 2010-03-03
Szaszłyki

Autor: granita

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1906

Dodano: 01.03.2010

Odsłon: 28663

Inna propozycja z "greckiego party". Proste i aromatyczne szaszłyki, dzieki jogurtowi w marynacie mieso pozostaje soczyste.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule, mieso i papryke pokroic na kawalki. Skladniki marynaty wymieszac razem i wymieszac z miesem, papryka i cebula. Marynowac minimum 1 godzine (im dluzej tym lepiej) Nastepnie nakladac na patyczki do szaszlykow na przemian cebyle, mieso i papryke. Grillowac lub piec w piekarniku okolo 20min obracajac co jakis czas.

  2. Podawac z chlebkiem pita, salatka i sosem tzatziki. Zamarynowane mieso z warzywami mozna zamrozic w lodowce. Zamiast kurczaka mozna uzyc schabu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasikzaki 13 marca 2010 Smakują wybornie.....mięso soczyste i aromatyczne. Zrobiłam dzisiaj i podałam z Twoim dipem ze szpinakiem....
Mąż był zadowolony z obiadu hehe :)
pozdr

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 01 marca 2010 mniam mniam to coś dla mnie no i mój ulubiony sos tzatziki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń