Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 679
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 512
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 77
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 679
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 512
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 77
Składniki
Brokuły różyczkujemy, cebulę kroimy w ćwiartki, pieczarki w grube plastry.
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i marynujemy. Marynata: przyprawa do szaszłyków, pieprz cayenne, sól, pieprz, olej. Kurczak w marynacie powinien spędzić w lodówce kilka godzin, najlepiej zamarynować poprzedniego dnia.
Na patyki do szaszłyków nadziewamy warzywa na zmianę na zmianę z kurczakiem, kolejność i proporcje wedle własnych upodobań.
Szaszłyki kładziemy na blasze posmarowanej olejem, posypujemy całość przyprawą do szaszłyków i kosteczką czosnkową Knorr, wstawiamy na 20 minut do piekarnika, pieczemy w temperaturze 180 stopni.
Szaszłyki najlepiej smakują z ryżem curry i sosem czosnkowym. Smacznego!