Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki cielęce z rusztu"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 573
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 573
Składniki
Mięso myjemy, dokładnie suszymy i kroimy w plastry. Następnie dzielimy je na mniejsze kawałki. Do miski wlewamy olej i rozprowadzamy w nim przyprawę do grilla.
Do tak przygotowanej marynaty wkładamy kostki mięsa. Obtaczamy je w niej i odstawiamy na godzinę do lodówki. W tym czasie myjemy paprykę i czyścimy z gniazd nasiennych. Kroimy na kawałki.
Na patyczki do szaszłyków nabijamy na zmianę kawałek mięsa, paprykę żółtą oraz paprykę czerwoną.
Przygotowane szaszłyki smarujemy pozostałą marynatą. Kuchenkę z funkcją grilla rozgrzewamy i na ruszcie układamy szaszłyki. Obracamy od czasu do czasu. Pieczemy ok. 15 minut.
Czas przygotowania 85 minut. Cena sztuki ok. 4,60 zł.
Wartość odżywcza sztuki 103 kcal Białko 10 g/Tłuszcz 4,1 g/Węglowodany 8 gŹródło: Rewia