Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki drobiowe"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 64
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 108
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 64
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 108
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
Mięso kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Boczek kroimy na plasterki, a obraną cebulę w krążki.
Przygotowujemy marynatę: w misce mieszamy olej i wszystkie przyprawy. Do marynaty wrzucamy pokrojone mięso. Zakrywamy szczelnie folią spożywczą lub pokrywką i odstawiamy na trzy godziny do lodówki .
Na metalowe szpadki lub namoczone wcześniej w zimniej wodzie drewniane patyczki do szaszłyków nabijamy ciasno, na przemian: mięso, cebulę i boczek.
Opiekamy ze wszystkich stron na aluminiowych tackach, polewając pozostałą marynatą. Robimy to tak długo, aż mięso ładnie się zrumieni na zewnątrz, a w środku będzie upieczone i miękkie.Źródło: Rewia