Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki drobiowe z grilla.

Szaszłyki drobiowe z grilla.

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 619

Dodano:

Odsłon: 6345

Szaszłyki z uda kurczaka z papryką, idealne na grilla. Mięso przyprawione czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Szybka obróbka termiczna i posiłek gotowy.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, pokroić na kawałki.
    Paprykę umyć i pokroić na kawałki podobne wielkością do mięsa.
    Wszystkie przyprawy wsypać do miski z mięsem i papryką, dolać olej i wymieszać.

  2. Patyczki włożyć do wody na 10 minut, a następnie ponakłuwać mięso i paprykę, przeplatając raz paprykę kilka razy mięso itd.
    Szaszłyki układamy na rozgrzany grill i co jakiś czas przewracamy na inny bok tak aby się nie przypaliły.
    Mięso z uda dochodzi bardzo szybko, a przy tym jest bardzo wilgotne i delikatne.
    Gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 25 maja Dobry pomysł z tym udkiem kurczaka. Szaszłyków próbowałam jak dotąd tylko z filetem.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń