Do góry

Przekąski Przepis na:

Szaszłyki grillowe

Szaszłyki grillowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 14

Dodano:

Odsłon: 12331

szybkie i pyszne

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w cienkie plastry. Pomidora także pokroić w cienkie plastry. Kabanosy pokroić w grubsze plasterki, tak samo kiełbasę śląską.

  2. Ser żółty zemleć na tarce o cienkich oczkach. Przygotować patyczki do szaszłyków. Na każdy patyczek nabijać po trochu każdego składnika. Nabijać na przemian. Plasterki wędliny zwijać w rulonik i także nabijać. Na koniec pozostawić ser żółty, szczypiorek i natkę pietruszki w proszku. Ułożyć szaszłyki na grillu.

  3. Posypać serem żółtym. Smażyć do momentu upieczenia się kiełbas. Na koniec wyjąć posypać natką pietruszki w proszku i posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń