Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki imbirowo-rozmarynowe"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34618
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34618
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy. Następnie kroimy na średniej wielkości kawałki, które wsypujemy do miski. Warzywa posypujemy pieprzem, imbirem, rozmarynem i lekko mieszamy z dwiema łyżkami oleju.
Miskę z warzywami odstawiamy na co najmniej 15 minut, gdyż muszą się przemacerować. Cebulę kroimy w dość grube talarki.
Na szpikulce lub patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian wszystkie warzywa. Solimy do smaku.
Grillujemy, od czasu do czasu delikatnie obracając, aby szaszłyki upiekły się równomiernie ze wszystkich stron. Szaszłyki można także przyrządzić w domu, piekąc je w piekarniku nagrzanym do temperatury 190-200oC, nastawionym na funkcję grill.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej sztuki około 1,50 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki 176 kcal Białko 4,1 g/ Tłuszcz 7 g/Węglowodany 3,9 gŹródło: Rewia