Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki mauretańskie

Szaszłyki mauretańskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2153

Dodano:

Odsłon: 15720

Ciekawa propozycja na grilla

Składniki

  • czosnek, posiekany, 2 ząbki
  • sół, 2 łyżeczki
  • curry, 1 łyżeczka
  • Papryka słodka, 1 łyżeczka
  • kolendra nasiona, 1/2 łyżeczki
  • tymianek, szczypta
  • pieprz czarny, świeżo zielony, do smaku
  • oliwa, 3 łyżki
  • sok z cytryny, świeży, 1 łyżka
  • ćwiartki cytryny
  • schab wieprzowy pokrojony w kostkę, 1-2 kg
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czosnek zgnieść z solą na miazgę. Masę czosnkową wymieszać z z curry, kolendrą, papryką, tymiankiem, pieprzem, oliwą i sokiem z cytryny.

  2. Schab pokroić na małe kawałki. Mięso obtoczyć we wcześniej przygotowanej zaprawie. Zostawić na kilka godzin w lodówce.

  3. Mięso nadziać na szpadki bambusowe. Piec na mocno nagrzanym grillu. Podawać z ćwiartkami cytryny

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń