Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki na sałatce na przyjęcie"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 1011
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 1011
Składniki
Dzwonka łososia opłucz, pokrój w kostkę. 2-3 ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Rybę posól, posmaruj przetartym czosnkiem, pokrop sokiem z cytryny i 2 łyżkami oliwy. Posyp mielonym pieprzem.
Por umyj i pokrój na kawałki zbliżone wielkością do kostek łososia. Nakłuwaj na zmianę z doprawioną rybą na szpadki do szaszłyków. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oliwy. Układaj szaszłyki i smaż po 3-5 minut z każdej strony.
Szparagi oczyść, ugotuj do miękkości, przekrój na połówki. Fenkuł oczyść, pokrój na kawałki. Pomidory sparz, obierz. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój.
Sparzoną pomarańczę obierz, podziel na cząstki. Liście sałaty opłucz, osusz i porozrywaj na kawałki. 5-6 łyżek oliwy utrzyj ze szczyptą soli, cukru i pieprzu, połącz z 2 łyżkami octu. Szparagi, fenkuł, pomidory, cząstki pomarańczy i liście sałaty wymieszaj, polej sosem. Ozdób kiełkami. Podawaj z szaszłykami.
Czas ok. 35 min; porcja – 370 kcal, cena 5,20 zł.Źródło: Świat kobiety