Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na aromatyczne szaszłyki wołowe z serem feta oraz pieczoną cebulką, jest to idealny przepis na zbliżający się sezon grillowy! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 135
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22755
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 5212
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 135
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22755
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 5212
Składniki
• Bułkę namaczamy w wodzie kilka minut, a następnie wyciskamy z niej wodę • Cebule kroimy w okręgi i podpiekamy lekko na patelni • Do mięsa mielonego dodajemy: jajko, bułkę, sól oraz pieprz, całość dokładnie mieszamy • Z tak przygotowanego mięsa formujemy podłużne klopsy, które następnie nabijamy na drewniane patyki • Gotowe szaszłyki przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na aluminiową tacę, wysmarowaną niewielka ilością oleju • Następnie całość posypujemy pokruszonym serem feta oraz krążkami cebuli • Szaszłyki pieczemy przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg) lub na grillu