Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z baraniny"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Baraninę umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój w kostkę. Przypraw solą, pieprzem, cynamonem i imbirem, dodaj odrobinę oleju, wymieszaj. Odstaw do lodówki na kilka godzin.
Metalowe szpatułki posmaruj odrobiną oleju. Nabijaj na nie kawałki mięsa, smaż na rozgrzanej patelni grillowej z każdej strony, by mięso się zarumieniło. Przekładaj do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 200°C przez 20 minut.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień