Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z batatów i bakłażana"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Patyczki do szaszłyków mocz pół godziny. Bakłażana umyj, pokrój w plastry o grubości 1 cm, obficie przypraw solą i pieprzem, odstaw na 30 minut, aż puści sok. Odsącz je z nadmiaru wody, delikatnie, by się nie rozpadł, usmaż na patelni grillowej z odrobiną tłuszczu.
Bataty obierz, wypłucz, włóż do garnka z osoloną wodą. Przykryj, gotuj 20 minut, odlej wodę, odstaw do ostygnięcia. Pokrój w plastry o grubości 1 centymetra.
Przygotuj marynatę. Zanurzaj warzywa w marynacie, nabijaj na patyczki, piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20 minut. Podawaj do mięsnych szaszłyków.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień