Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z cukinii, brokułów i papryki"
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 132
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 29
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 132
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 29
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 42
Składniki
Brokuły dzielimy na różyczki, kalarepę kroimy w półplastry, cukinię w talarki, a żółtą i czerwoną paprykę w dużą kostkę.
Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym sosem polewamy pokrojone warzywa i delikatnie mieszamy, aby dobrze nim nasiąkły.
Warzywa nadziewamy na patyczki szaszłykowe. Pieczemy na grillu, uważając, aby za bardzo nie zbliżać ich do żaru – powinny dobrze się zgrillować nie tylko na zewnątrz, ale również w środku.
Szaszłyki podajemy prosto z grilla ze schłodzonym sosem jogurtowo-czosnkowym lub tzatziki.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 2,10 złŹródło: Rewia