Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z grilowaną wołowiną i krewetkami"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 281
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 112
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 785
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 902
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 281
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 112
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 785
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 902
Składniki
Pokrój wołowinę w kawałki. Wymieszaj 2 łyżki oliwy z ciemnym sosem sojowym, tymiankiem, wyciśniętym ząbkiem czosnku i szczyptą pieprzu. Marynatą zalej mięso i odstaw do lodówki na godzinę. Pozostałą oliwę połącz z jasnym sosem sojowym, sokiem z limonki, chilli, solą i pieprzem.
Zanurz w powstałej ma rynacie krewetki i wstaw do lodówki. Patyczki do szaszłyków zwilż wodą. Rozgrzej patelnię bez tłuszczu i wrzuć na nią kawałki wołowiny. Smaż minutę na dużym ogniu, często mieszając. Nabijaj wołowinę razem z krewetkami na patyczki. Szaszłyki piecz na rozgrzanym grillu po minucie z obu stron.
Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: łatwy. Porcja 620 kcal.Źródło: TV14