Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z indyka z nutką kolendry i sosem kiwi"
...ale pyszny.
Odsłon: 684
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 613
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 341
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 138
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5114
...ale pyszny.
Odsłon: 684
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 613
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 341
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 138
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5114
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Mięso przełóż do miseczki. Oliwę wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz keczupem, musztardą i octem balsamicznym. Dodaj kolendrę, tymianek i utłuczone ziele angielskie. Mięso polej marynatą.
Przykryj i włóż do lodówki na 4 godziny. W tym czasie boczek pokrój w plasterki, a potem na kawałeczki. Paprykę osącz z zalewy, pokrój w grubą kostkę.
Cebulę obierz, zeszklij na łyżce oleju, oprósz curry. Zasmaż. Kiwi obierz, potnij na kawałki. Dodaj do cebuli, smaż razem chwilę. Dołóż konfiturę. Połowę sosu zmiksuj. Obie części sosu wymieszaj. Przypraw solą oraz pieprzem cytrynowym.
Zamarynowane kawałki mięsa ponabijaj na długie patyczki na przemian z boczkiem oraz papryką. Szaszłyki posyp solą i pieprzem. Smaż 10 minut na 3 łyżkach oleju. Podawaj z sosem kiwi.Źródło: Naj