Do góry

Przekąski Przepis na:

Szaszłyki z kiełbaskami, warzywami i gruszką

Szaszłyki z kiełbaskami, warzywami i gruszką

Autor: Kasia87

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 34

Dodano: 08.06.2018

Odsłon: 71

Ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a efekt końcowy jest zachwycający. Szaszłyki doskonale smakują polane ketchupem.

Składniki

  • cienkie kiełbaski grillowe 4 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • mała cebula 4 szt
  • cukinia 1 szt
  • gruszka 1 szt
  • pomidory cherry 8 szt
  • olej 1 łyżka
  • Sól
  • Pieprz
  • przyprawa do grilla
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kiełbaski kroję na mniejsze kawałki. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Cebulki obieram i przekrawam na pół. Cukinię kroję w grubsze plastry. Gruszkę obieram i kroję w grubszą kostkę.

  2. Na patyczki do szaszłyków nabijam naprzemiennie paprykę, kiełbaski, cebulę, cukinię, gruszkę oraz pomidorki cherry.

  3. Szaszłyki skrapiam olejem i oprószam solą, pieprzem oraz przyprawą do grilla. Szaszłyki układam na grillu i grilluję po około 10 minut z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń