Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z klopsikami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Patyczki do szaszłyków mocz w wodzie przez 30 minut. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Mięso przypraw solą i pieprzem, dodaj namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę, jajko, podsmażoną cebulę, kilka gałązek posiekanej natki pietruszki.
Masę wymieszaj dłonią, formuj kulki, obtocz w bułce tartej, smaż na maśle klarowanym.
Cebulę pokrój w plastry. Pomidory umyj, pokrój w plastry, polej oliwą z oliwek. Naprzemiennie nabijaj na patyczki klopsiki, pomidory i cebulę. Smaż bez tłuszczu na patelni grillowej, dekoruj natką pietruszki, podawaj z sosami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień