Do góry

Przekąski Przepis na:

Szaszłyki z kopru włoskiego

Szaszłyki z kopru włoskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 2193 Ocena: 12831

Dodano:

Odsłon: 78

Wspaniała przekąska dla wegetarian.

Składniki

  • Składniki:
  • Koper włoski 2 bulwy
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Limonka 1 szt.
  • Składniki na marynatę:
  • Sok z limonki 2 łyżki
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
  • Czosnek 2 ząbki
  • Musztarda francuska 1 łyżeczka
  • Tymianek 1 łyżka
  • Liście kopru włoskiego do dekoracji
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Koper oczyścić, pokroić i ułożyć w płaskim naczyniu. Wymieszać z pokrojona papryką. Sok z limonki, oliwę, zmiażdżony czosnek, musztardę, tymianek razem połączyć i tą marynatą polać koper wraz z papryka, wymieszać i odłożyć na godzinę. Kawałki kopru i papryki nabijać na patyczki , a na końcu nabijać pokrojona limonkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i zapiec przez 10 minut, obracając i polewając marynatą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń