Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z łososia w syropie klonowym"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Wymieszaj paprykę z syropem klonowym. Pokrój łososia na 3-centymetrowe kawałki. Przełóż do garnka lub miski, zalej syropem. Odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.
Pokrój cebulę na grubsze kawałki, tak, by można je nakłuć na patyczek do szaszłyków.
Nakłuwaj na zmianę kawałek łososia, pomidorek, kawałek łososia, cebulę itd.
Grilluj szaszłyki, około 5 minut, delikatnie odwracając na drugą stronę, aż łosoś i cebula nabiorą rumianego koloru.
Przed nakłuwaniem ryby i warzyw namocz patyczki do szaszłyków w wodzie (30 minut). Dzięki temu nie będą się przypalały w trakcie grillowania.Źródło: Olivia