Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z łososia z ajwarem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 70
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 140
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 59
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 70
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 140
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 59
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek, koperek posiekaj i wymieszaj z cebulą. Łososia pokrój w kostkę, skrop sokiem z połowy cytryny i oprósz majerankiem.
Do naczynia (np. żaroodpornego) włóż pierwszą warstwę cebuli, czosnku i koperku. Później nałóż rybę, przykryj resztą marynaty i odłóż do lodówki na kilka godzin.
Na patyczki do szaszłyków nabij kawałki łososia i po dwa pomidorki koktajlowe. Bakłażana pokrój w plastry, obficie posól i odstaw na 30 min. Następnie zmyj sól, osusz i posmaruj oliwą z dwóch stron.
Ułóż razem z szaszłykami na grillu elektrycznym. Danie podawaj z bakłażanem, sałatą i pastą ajwar.
Czas: 40 min (tylko ) | Koszt: do 18 zł | Poziom: łatwy | 6 porcji, 150 kcal/porcjaŹródło: Tele Tydzień