Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki z mięsa mielonego

Szaszłyki z mięsa mielonego

Autor:

Przepisów i artykułów: 384 Ocena: 11087

Dodano:

Odsłon: 2727

Szybkie i proste szaszłyki z mięsa mielonego idealna propozycja na grill ;-))

Składniki

  • 25 dag mięsa mielonego z indyka
  • 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • 1 mała czerwona cebula
  • 4 długie patyczki do szaszłyków drewniane lub metalowe
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, a następnie dodajemy ją do mięsa mielonego z resztą przypraw.

  2. Mięso dokładnie łączymy z przyprawami. Niewielkie kule doprawionego mięsa nakładamy na patyk tak jak na zdjęciu poniżej.

  3. Na każdym patyku powinny zmieścić się cztery mięsne kulki.

  4. Szaszłyki układamy na grillu lub tak jak ja w halogen oven lub pieczemy w piekarniku.

  5. Szaszłyki pieczemy około 20 minut w temp. 200'C. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 18 kwietnia super tez kiedyś tak robiłam,teraz lenia mam hihi:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 kwietnia Halogen w zimie grilla nam zastępuje,w deszczowe dni też idealnie się sprawdza :)

Pyszne szaszłyki, no i do tego ta sałatka z boku :) Czego chcieć więcej, pycha :D
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń