Do góry

Przekąski Przepis na:

Szaszłyki z przegrzebkami

Szaszłyki z przegrzebkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 120 Ocena: 3762

Dodano:

Odsłon: 151

Szaszłyki z przegrzebkami to zdrowa i szybka przekąska z grilla która pobudzi apetyt i na moment zaspokoi głód.

Składniki

  • 5 sztuk przegrzebków
  • 5 sztuk szparagów zielonych
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 5 plastrów cienko krojonego boczku
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Z przegrzebków usuwamy włóknisty mięsień, opłukujemy wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Na bardzo dobrze rozgrzanego grilla wykładamy plastry boczku i podpiekamy je chwilkę tak aby miały rumieńce ale pozostały elastyczne.
    Z szparagów odłamujemy włóknistą część a pozostałą łamiemy na pół.
    Na patyk nabijamy pomidorka, kawałek szparaga, przegrzebka zawiniętego w boczek, ponownie kawałek szparaga i drugi pomidorek.


  2. Grillujemy na bardzo dobrze rozgrzanym grillu dosłownie po 3 minuty z obu stron.
    Podszas grillowania skrapiamy przegrebki kilkoma kroplami soku z cytruny z obu górnych stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń