Do góry

Przekąski Przepis na:

Szaszłyki z wątróbką drobiową

Szaszłyki z wątróbką drobiową

Autor:

Przepisów i artykułów: 2129 Ocena: 11942

Dodano:

Odsłon: 676

Niesamowite szaszłyki.

Składniki

  • wątróbka drobiowa 30 dag
  • Cebula biała 2 szt
  • Pieczarki świeże 15 dag (małe)
  • śliwki suszone 10 dag
  • słonina wędzona 10 dag
  • mąka 4 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Wątróbkę dokładnie opłukać, następnie osuszyć na ręczniku papierowym. Cebulę obrać i pokroić w grubsze plasterki a słoninę pokroić w kostkę. Na drewniane patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian: wątróbkę-słoninę- suszone śliwki- pieczarki i cebulę. Oprószyć mąką, pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju (obracając w międzyczasie). Gdy będą gotowe posypać solą do smaku i podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń