Do góry

Zupy Przepis na:

Szczawiowa bez mięsa.

Szczawiowa bez mięsa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 130 Ocena: 583

Dodano:

Odsłon: 126

Moja ulubiona bez mięsa najlepiej smakuje i szybko się gotuje ????.

Składniki

  • 300 g szczawiu z działki lub 1 słoik szczawiu,
  • 1 duża marchewka,
  • 6 - 8 ziemniaków,
  • 3 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 mała śmietana,
  • 4 jajka,
  • ulubiona przyprawa w formie jarzynki,
  • 3 - 4 łyżki oleju,
  • 1 łyżka cukru.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szczaw przebrać i umyć.

  2. Do garnka wlać 2 litry wody dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości ziemniaków.

  3. W międzyczasie dodać ziela angielskie oraz liść laurowy i olej,

  4. gdy ziemniaki są już miękkie dodać pokrojony szczaw i chwilę pogotować doprawiając do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i cukrem.

  5. Następnie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy oraz z jajkami,

  6. zalać zupę zagotować.

  7. Polecam taką szybką zupę uwielbiam szczawiową bez dodatku mięsa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń