Do góry

Dania główne Przepis na:

Szczękiczy czyli steki z rekina…

Szczękiczy czyli steki z rekina…

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 941

Dodano:

Odsłon: 400

Coś innego. Dla nas trochę egzotycznego ale myślę, że warto chociaż spróbować… I nie jest to wcale bardzo drogie danie…

Składniki

  • 8 – 10 mrożonych steków z rekina
  • 3 łyżeczki estragonu
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • Sok z ¼ limonki
  • ulubiona surówka
  • ryż lub kasza bulgur
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Steki rozmrażamy, osuszamy na ręczniku papierowym i lekko solimy.

    W misce rozrabiamy oliwę z oliwek z sokiem z limonki (można użyć cytryny ale zdecydowanie wolę wersję z limonką) oraz estragonem.

    Steki moczymy w marynacie i zostawiamy w niej na minimum pół godziny.

  2. Smażymy na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym po ok. 5 minut z każdej strony.

  3. Podajemy z surówką oraz ryżem lub kaszą np. bulgur – te smaki będą się ze sobą komponować. Tutaj zrobiłem surówkę z kapusty pekińskiej, jabłka i ogórka kiszonego.



    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 28 lutego 2017 Nazwa świetna ;) Pyszna propozycja :) Serdecznie pozdrawiam :* Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 28 lutego 2017 Rekina i kota nie tknę nigdy. Ale szanuję Cię za to, że nie boisz się eksperymentować :). Pozdrawiam ciepło. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń