Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szczupak giżycki w boczku"
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 726
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 129
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 401
Polecam.
Odsłon: 469
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 726
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 129
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 401
Polecam.
Odsłon: 469
Składniki
Zrób farsz: cebulę, czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Szpinak umyj, lekko osusz, a następnie podduś z cebulą i czosnkiem.
Dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem i ostudź. Filety ze szczupaka lekko skrop sokiem z cytryny, po czym delikatnie oprósz je solą.
Na dużej desce do krojenia rozłóż plastry wędzonego boczku – tak, by lekko nachodziły na siebie. Następnie ułóż na nich filety. Rozłóż na nich cienką warstwę farszu ze szpinaku. Następnie wszystko zwiń w ciasną, zgrabną roladę i obwiąż nicią kuchenną.
Roladę włóż do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego i upiecz w piekarniku (ok. 40 min). Gotową wyjmij i pokrój na porcje, usuwając nić.Źródło: Świat kobiety