Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 463
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 85
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 160
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 463
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 85
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 160
Składniki
Rybę oczyścic, osolic, odstawic na godzinę. Osuszyc ręcznikiem papierowym.
Żaroodporne naczynie wysmarowac masłem, ułożyc na nim szczupaka, wcisnąc w środek sok z całej cytryny, posypac siekaną cebulą, obłożyc kawałkami masła, wlac kilka łyżek wywaru z włoszczyzny, przykryc i piec w niezbyt gorącym piekarniku przez ok. 45 min. Smacznego.