Do góry

Dania główne Przepis na:

Szczupak z pieczarkami w śmietanie.

Szczupak z pieczarkami w śmietanie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12622

Dodano:

Odsłon: 12003

Tak przygotowany szczupak jest bardzo smaczny.

Składniki

  • filety ze szczupaka 1 kg
  • pieczarki 0,50 kg
  • jogurt naturalny grecki 1/2szklanki
  • śmietana 18 % 1/2 szklanki
  • cebula 1 duża
  • pomidor 1 duży
  • olej do smazenia
  • sól,pieprz do smaku
  • ser żółty tarty 3 łyzki
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. rybe umyć,osuszyć,pokroić na równe kawałki,posolić,posypac pieprzem cytrynowym i odstwic na godzinę

  2. na patelni rozgrzac olej,dodać pokrojoną drobno cebulę i pokrojone w plastry pieczarki i podsmażyć,dodać jogurt i śmietanę,doprawic solą i pieprzem i jeszcze chwilke smazyć

  3. kawałki ryby opanierowac w mące i usmażyć na rumiano,nastepnie przełożyć do naczynia żaroodpornego,na ryby wyłożyc pieczarki i pomidora pokrojonego na małe kawałki,posypac serem i zapiec w piekarniku

  4. rybę podać z ziemniakami z wody

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lubiesuperzjesc1 31 grudnia 2015 Bardzo podobnie robię karpia, uwielbiam takie danie

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anulka38 04 grudnia 2015 wygląda tak apetycznie że chyba na niedzielny objadek będzie u mnie

20 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń