Do góry

Zupy Przepis na:

SZCZUPAK ZAPIEKANY Z GRZYBAMI

SZCZUPAK ZAPIEKANY  Z GRZYBAMI

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6701

Dodano:

Odsłon: 3229

Pyszny sposób na piątkowy obiadek z dodatkiem leśnych grzybów.

Składniki

  • 4 kawałki szczupaka lub innej ryby
  • ok.30 dkg. mrożonych leśnych grzybów
  • przyprawa do ryb
  • pieprz cytrynowy
  • bazylia
  • 2 łyżki masła
  • śmietana wg uznania
  • 2 łyźki startego parmezanu
  • sól do smaku
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dzwonka szczupaka myjemy i osuszamy. Posypujemy przyprawą do ryb, pieprzem cytrynowym /dość obficie/ i bazylią. Odstawiamy na 30 minut.

  2. Rozmrożone grzyby siekamy na małe kawałki i dusimy na 1 łyżce masła.

  3. Naczynie żaroodporne natłuszczamy pozostałym masłem, układamy ryby , na nie grzyby,solimy, posypujemy serem i polewamy śmietaną.

  4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika /170 st.C/ i pieczemy ok.35 minut.

  5. Gotowe rybki podajemy z ziemniakami i dowolną surówką. Życzę SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 18 lutego 2012 Bardzo się cieszę, że uchwyciłaś te szczegóły. Śmietany dodajemy wg uznania, a sól zaraz dopiszę.)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

IlonaAlbertos 17 lutego 2012 Przepis ciekawy zwłaszcza, że lubię grzyby i ryby, ale nie widzę w przepisie soli, a w sposobie przygotowania jest. Ile śmietanki potrzeba?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń