Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szerokie wstążki z ragout z kaczki"
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 106
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32598
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 70
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 100
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 106
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32598
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 70
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 100
Składniki
4 porcje • : 30 min • gotowanie: 150 min • 740 kcal/porcja • 7,50 zł/porcja
Zmiksuj nasiona kuminu i pistacje.
W głębokim rondlu obsmaż na oliwie piersi kaczki (6-8 minut), obracając tylko raz. Odłóż mięso na bok. Na tym samym tłuszczu podsmaż seler, cebulę, marchewkę (6-8 minut), mieszając od czasu do czasu.
Wsyp pistacje i kumin, wymieszaj. Dodaj ponownie kaczkę. Wlej wino, zagotuj. Dodaj bulion i pomidory. Zmniejsz ogień, duś ok. 2 godzin.
Wyjmij mięso z sosu, ostudź i porwij na kawałki. Wrzuć z powrotem do sosu, podgrzej.
Ugotuj makaron w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją producenta. Odcedź, po czym dodaj do ragout i wymieszaj.Źródło: Olivia