Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek w trochę innym wydaniu.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę. Zagotuj 0,9 litra osolonej delikatnie wody i włóż ziemniaki oraz ziele angielskie. W trakcie kiedy ziemniaki się gotują pokrój cebulę w piórka, boczek w kostkę a pieczarki w talarki. Podsmaż je na patelni, dodaj sól i pieprz a następnie wrzuć do gotujących się ziemniaków. Żurek rozprowadź w 600 ml zimnej wody , wymieszaj i dodaj do gotującej się zupy. Dodaj majeranek i jeśli potrzeba sól i pieprz. Żur podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem.