Do góry

Zupy Przepis na:

Szlachetny żur z pieczarkami

Szlachetny żur z pieczarkami

Autor: wiejska-chatka

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 508

Dodano: 12.03.2016

Odsłon: 611

Żurek w trochę innym wydaniu.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę. Zagotuj 0,9 litra osolonej delikatnie wody i włóż ziemniaki oraz ziele angielskie. W trakcie kiedy ziemniaki się gotują pokrój cebulę w piórka, boczek w kostkę a pieczarki w talarki. Podsmaż je na patelni, dodaj sól i pieprz a następnie wrzuć do gotujących się ziemniaków.
    Żurek rozprowadź w 600 ml zimnej wody , wymieszaj i dodaj do gotującej się zupy. Dodaj majeranek i jeśli potrzeba sól i pieprz.
    Żur podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń