Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycelki chlebowe

Sznycelki chlebowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2266 Ocena: 14083

Dodano:

Odsłon: 664

Tanie i smaczne jedzonko na obiad.

Składniki

  • 15 kromek czerstwego chleba
  • słonina wędzona 15 dag
  • Cebula biała 3 szt
  • Jajo kurze 3 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Chleb namoczyć, odcisnąć i zmielić razem ze słoniną i cebulą. Dobrze wymieszać z żółtkami jaja i połączyć ze sztywno ubitymi białkami. Formować kuleczki, lekko spłaszczać, maczać w rozmąconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron złociście. Podawać z dowolnym sosem i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń