Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycelki w sezamie"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 178
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 222
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 412
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 178
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 222
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 412
Składniki
Schab umyj, wytrzyj do sucha. Każdy kawałek mięsa rozbij, formując owalne sznycelki. Kotlety posyp z obu stron solą i kolorowym pieprzem. Odstaw na około 20 minut.
Obydwa rodzaje sezamu wymieszaj z bułką tartą oraz mielonym chili, wysyp na talerzyk. Na głęboki talerz wbij jajko, dolej do niego mleko i roztrzep widelcem. Na trzeci talerzyk wsyp mąkę pszenną.
Sznycelki obtocz w mące. Następnie panieruj w jajku i bułce z sezamem. Panierkę dociśnij dłonią do mięsa. Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Na gorący tłuszcz wkładaj sznycelki i smaż je na rumiano, po 3–4 minuty z każdej strony. Gotowe kotlety osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Udekoruj cząstkami limonki i pokrojoną w plasterkami papryczką chili.Źródło: Naj